• +31 (0)10-223 17 71
  • info@vait.nl

CCTV camera beveiliging

CCTV camera beveiliging

Closed Circuit Television (CCTV) is de standaard die gebruikt wordt voor cameratoezicht en -beveiliging. Met de juiste configuratie en de juiste apparatuur kan CCTV voor tal van doeleinden gebruikt worden. Van standaard cameratoezicht tot intelligente identificatie- en registratiesystemen, daarnaast kan het systeem actief meldingen doorsturen bij bijvoorbeeld het detecteren van een indringer.

Door de ruime mogelijkheden in de toepassingen zijn er veel verschillende soorten apparatuur en systemen. Om te bepalen welk systeem en welke apparatuur nodig is, is het van belang van te voren een aantal factoren goed in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan explosieveilige behuizingen voor in EX omgevingen, infrarood camera’s voor donkere omgevingen, behuizing voor buiten omgevingen of speciale camera’s extra breed zichtveld. Ook is het mogelijk verschillende locaties aan elkaar te koppelen met een centraal beheersysteem. Ook is het met bijvoorbeeld een cloud oplossingen de beelden op mobiele apparaten te bekijken.

Toegangscontrole

Naast de CCTV toepassingen leveren we ook intercom- en toegangscontrolesystemen. Met de toegangscontroles van VA-iT Solutions beheert u in één systeem de toegang, voor verschillende ruimtes maar ook voor verschillende locaties. In het systeem is gemakkelijk terug te vinden wie wanneer de ruimte is binnengetreden. Met het gebruik van verschillende kleuren tags kunt u ook makkelijk gebruiksgroepen aanmaken. Voor tijdelijke toegang kunt u tijdelijk toegang verschaffen in het systeem of bijvoorbeeld visitorstags aanmaken. Ook is het systeem te koppelen aan het alarmsysteem.


CCTV camerasystemen

Wel of geen IP systeem?

Bij de keuze van tussen IP CCTV systeem en een conventioneel CCTV systeem is afhankelijk van de infrastructuur. Vroeger konden conventionele camerasystemen hogere resoluties aan dan de IP camerasystemen, tegenwoordig zijn de verschillen minimaal. Bij IP systemen bestaat er altijd de beperking dat de bekabeling niet langer mag zijn dan 100 meter. Voor het gebruik van de systemen bestaan er geen verschillen tussen IP en conventionele systemen.

Welke resolutie is aan te raden?

De resolutie die nodig is voor de CCTV camera’s hangt af van een aantal factoren, o.a. de afstand, de opnamehoek en hoe gedetailleerd het beeld moet zijn. Afhankelijk van deze factoren kan bepaald worden welke resolutie het best past.

Bullet of Dome camera?

De verschillen tussen een Dome en een Bullet camera zijn erg klein. Over het algemeen kunnen in Bullet camera’s grotere lenzen geplaatst worden waardoor voor grote afstanden vaak Bullet camera’s gebruikt worden. Bij gebruik in kleine ruimtes of wanneer er over kleinere afstanden opgenomen moet worden zitten het belangrijkste verschil in de manier van montage. De Dome camera kan makkelijk tegen het plafond geplaatst worden terwijl een Bullet vaak makkelijker tegen de wand gemonteerd kan worden.

Wat doet VA-iT Solutions

Configuratie CCTV systeem
Installatie en onderhoud CCTV systeem
Beheer CCTV systeem
Advies en ondersteuning
  • Fluke Networks
  • Siemon
  • Comelit
  • 3M
  • HP
  • 1
  • 2

In het kort

VA-iT Solutions BV is een installatie bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het aanleggen van datanetwerken en elektra installaties in de logistieke sector.

In de bijna 20 jaar van het bestaan van  VA-iT is de focus gelegd op datanetwerken, elektra installaties, CCTV systemen en wireless netwerken.

 

VA-iT Solutions BV

Contact

Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam, Nederland

+31 (0)10 223 17 71

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.