• +31 (0)10-223 17 71
 • info@vait.nl

Datanetwerken

Datanetwerken

Het datanetwerk is het hart van uw onderneming. Door cloud computing en cloud storage worden bedrijven steeds flexibeler, maar ook afhankelijker van het datanetwerk. De data moet altijd en overal beschikbaar zijn.

Wij ontwerpen, instaleren en onderhouden uw netwerk zodat u altijd de optimale perfomance heeft. Om dit te kunnen bereiken hebben wij een zorgvuldige selectie van leveranciers en partners. Samen met onze partners en leveranciers bieden we altijd een op maat gemaakt advies dat precies aansluit op uw specifieke eisen en doelstellingen.

Door onze sterke betrokkenheid bij de projecten en klantgerichte aanpak werken wij goed samen met alle partijen die betrokken zijn bij het project. Hierdoor kunnen wij de doorlooptijd zo efficiënt mogelijk indelen en kunnen wij ervoor zorgen de lopende bedrijfsprocessen zo min mogelijk te storen.

ISO normering

Aan de hand van de eisen van het netwerk en de toegepaste hardware adviseren wij bepaalde standaarden voor de aanleg van het netwerk. Wij maken gebruik van componenten die voldoen aan de ISO normering van klasse D, E en Ea. Afhankelijk van de klasse kunnen deze netwerken de snelheden aan van 1000base tot 10G-base, respectievelijk 1000 Mbps tot 10.000 Mbps. Wij meten en certificeren alle door ons aangelegde bekabeling aan de hand van de door ISO gestelde normen, zodat u er zeker van bent dat uw netwerk voldoet aan uw eisen.

Belangrijk over datanetwerken

Klasse D of klasse E(a)?

De keuze van de kabel hangt sterk af van de apparatuur die gebruikt wordt, de eisen die gesteld worden aan het netwerk en uitbreidingen in de toekomst. Tegenwoordig worden steeds meer installaties uitgerust in klasse Ea (Cat 6a), de maximale overdracht snelheid hiervan is 10Gbps. Belangrijk is rekening te houden met de keuze van de switch, niet alle switches kunnen deze snelheden aan. Klasse D (Cat5e) kan maximaal 1000Mbps aan.

FTP of UTP, wat is het verschil?
Het verschil tussen de verschillende types is de vorm van bescherming van de kabel. Hieronder de eigenschappen van de verschillende types.

 • UTP heeft alleen een kunststof buitenmantel, dit houdt in dat er geen bescherming zit tussen de buitenmantel en de aderparen. UTP is hierdoor erg gevoelig voor externe storingsbronnen.
 • FTP is doormiddel van folie tussen de buitenmantel en de aderparen beschermd tegen laagfrequente storingsbronnen.
 • STP is de folie vervangen door een gevlochten scherm en is hierdoor beter beschermt tegen hoogfrequente storingsbronnen.
 • SFTP heeft een bescherming van zowel folie als een gevlochten scherm en is hierdoor de meest afgeschermde kabel.
Bij de klasse E (Cat 6) en klasse Ea (Cat 6a) kabel zijn ook de onderlinge aderparen afgeschermd, dit is nodig omdat er hoge frequenties gebruikt worden voor de dataoverdracht.
De lengte tussen de aansluiting en patchruimte is meer dan 100m

Binnen de ISO normering staat vastgesteld dat de totale lengte van de link tussen 2 apparaten niet langer mag zijn dan 100m. Als de lengte tot aan het aansluitpunt langer is heeft neemt de performance van het netwerk af. Om eventuele problemen te voorkomen kan er gekozen worden een patchkast bij te plaatsen of een glasvezelverbinding te leggen. De keuze hiervan is afhankelijk van de huidige infrastructuur en de eisen van het netwerk. Wij adviseren u graag bij de keuze van de oplossing.

De diensten van VA-iT Solutions

Doormeten netwerk en verbeteringsrapport opstellen
Ontwerpen en installatie netwerk
Onderhoud netwerk
Opsporen en verhelpen storingen in bestaand netwerk
 • Fluke Networks
 • Siemon
 • Comelit
 • 3M
 • HP
 • 1
 • 2

In het kort

VA-iT Solutions BV is een installatie bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het aanleggen van datanetwerken en elektra installaties in de logistieke sector.

In de bijna 20 jaar van het bestaan van  VA-iT is de focus gelegd op datanetwerken, elektra installaties, CCTV systemen en wireless netwerken.

 

VA-iT Solutions BV

Contact

Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam, Nederland

+31 (0)10 223 17 71

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.