• +31 (0)10-223 17 71
  • info@vait.nl

Verlichting en elektra

Verlichting en elektra

Elektra installaties, misschien wel de belangrijkste techniek van deze tijd. Al sinds ongeveer 600 v. Chr. toen een oude Griekse beschaving statische elektriciteit ontdekte maken wij gebruik van elektriciteit. Uiteraard is elektriciteit pas na de uitvindingen van Nikola Tesla elektriciteit een gemeengoed geworden. Maar elektriciteit is al lang onder ons en zal dat ook in de toekomst nog lang blijven.

Reden dus om ervoor te zorgen dat de elektra installatie goed wordt onderhouden en van goede kwaliteit is. VA-iT Solutions BV is van oorsprong een elektrotechnisch installatie bedrijf met veel ervaring en kennis op dit gebied. Binnen de elektra installatie kunnen wij op een groot aantal vlakken van dienst zijn, van groepenkast tot noodverlichting. Wij kunnen daarnaast volledige schakelschema’s en lichtplannen ontwerpen en uitwerken. Maar ook storingsdienst en volledige installatie keuringen.

Installatiekeuring NEN1010-NEN3140

Elektra installaties moeten voldaan aan de zogenoemde NEN1010 norm. Binnen deze norm staan de voorschriften en eisen beschreven waar een elektrische installatie aan moet voldoen. Om te bepalen of een elektrische installatie voldoet aan de NEN1010 norm moet de installatie op worden gekeurd, dit gebeurd volgens de NEN3140. Om onze klanten de zekerheid en garantie te kunnen geven dat al onze installaties voldoen aan de NEN1010 normen zijn wij een NEN3140 gecertificeerd en mogen wij volledige NEN1010/3140 keuringen uitvoeren.

Railkokersysteem

Een railkokersysteem, ook wel stroomrailsysteem is een modulair systeem en wordt gebruikt als vervanger van een groepenkast met bekabeling. Door het gebruik van een railkokersysteem kunnen er makkelijk groepen bijgeplaatst worden maar ook worden gewijzigd van een 230V naar 400V en visa versa. Door de modulaire opbouw is het vervangen, bijplaatsen of wisselen van groepen of aantsluitingen binnen een minuut gedaan.

De railkokerstystemen zijn in veel verschillende vormen en vermogens leverbaar.

Verlichting en elektra

Waarom een railkokersysteem?

Door de opbouw en het concept van het railkokersysteem kan er aanzienlijk worden bespaard op de installatiekosten en is het systeem volledig onderhoudsvrij. Er kunnen makkelijk groepen bijgeplaatst worden in de vorm van aftakmodules. Deze aftakmodules zijn verkrijgbaar in 230V en 400V en worden afgezekert met zekering automaten. Daarnaast kan een 230V module zonder wijzigingen aan de het railkokersysteem vervangen worden door een 400V module en visa versa. Het railkokersysteem is verkrijgbaar vanaf 40A tot 6900A.

Wat is de NEN1010?

Binnen de NEN1010 staan omschreven aan welke minimale eisen laagspanningsinstallaties (tot 1000V wisselspanning of 1500V gelijkspanning) moeten voldoen. De NEN1010 is een bepaling die alleen geld in Nederland. In België geld bijvoorbeeld de AREI.

Wel of geen LEDverlichting?

De kwaliteit van LEDverlichting wordt steeds beter. Tegenwoordig is de technische levensduur van ledverlichting sterk verbeterd waardoor het toepassen van LEDverlichting steeds vaker interessant is. Om te bepalen of een LED toepassing interessant is zijn er verschillende aspecten van belang, op basis van de toepassing en eisen kan er een gepast advies worden gegeven. Wilt u weten of het voor u interessant is dan helpen wij u daar graag bij en nemen wij graag contact met u op.

Onze diensten

Installatiekeuring NEN1010-3140
Railkokersystemen
Verlichtingsinstallaties, lichtplannen en lichtberekeningen
Sterk- en zwakstroom installaties
Installatietekeningen AutoCad
  • Fluke Networks
  • Siemon
  • Comelit
  • 3M
  • HP
  • 1
  • 2

In het kort

VA-iT Solutions BV is een installatie bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het aanleggen van datanetwerken en elektra installaties in de logistieke sector.

In de bijna 20 jaar van het bestaan van  VA-iT is de focus gelegd op datanetwerken, elektra installaties, CCTV systemen en wireless netwerken.

 

VA-iT Solutions BV

Contact

Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam, Nederland

+31 (0)10 223 17 71

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.