• +31 (0)10-223 17 71
  • info@vait.nl

Wireless

Wireless

BYOD (bring your own device), je hoort het steeds vaker en bijna elk bedrijf heeft ermee te maken. Maar hoe richt je je draadloos netwerk daar nou goed op in? Meest belangrijke aspecten zijn snelheid, beveiliging en beschikbaarheid. Is één van deze aspecten niet in orde, dan zal je dit direct merken in de prestaties van het netwerk.

Tegenwoordig is het meer regel dan uitzondering dat per persoon 3 devices mee neemt naar het werk en allemaal op het draadloos netwerk wordt aangesloten. Deze worden vaak niet continu tegelijk gebruikt, maar door automatische synchronisatie van applicaties en ander standaard data verkeer wordt al snel een groot deel van de capaciteit gebruikt. Door de verhoogde datastromen wordt de datastroom van het bedrijfsnetwerk beïnvloed. Het is dus van belang deze datastromen goed te spreiden en voorrang te kunnen geven aan verschillende applicaties of apparaten.

Daarnaast worden met het oog op internet of things steeds meer apparaten uitgerust met netwerk aansluiting en wireless antenne waardoor het gebruik van het draadloos netwerk intensiever, denk bijvoorbeeld aan de smartwatch en de google glass.

Onze wireless netwerk specialisten kunnen u optimaal van dienst zijn door de kennis en ervaring die zij in het verleden hebben opgedaan toe te passen en zo een netwerk te creëren dat optimaal aansluit bij uw wensen.

Interferentie

Interferentie zijn storingen op het Wifi signaal. Deze storingen zorgen voor een lagere performance en minder betrouwbaar netwerk. Interferentie kan worden onderverdeeld in twee categorieën met ieder weer een aantal subcategorieën:

Interferentie binnen het wifiprotocol:
Co-channel interference: dit is interferentie van accespoints of SSID's op hetzelfde kanaal. Omdat het signaal zich op hetzelfde kanaal bevindt kunnen de verschillende accespoints onderling bepalen wanneer wie zijn datapakketten verzend. Deze interferentie heeft hierdoor alleen invloed op de regelmaat waarmee een accespoint datapakketten kan versturen.
Adjacent interference: dit is interferentie van accespoints of SSID's op andere kanalen met een overlap. Accespoints houden geen rekening met elkaar waardoor de performance en betrouwbaarheid afneemt.
Self-interence: dit is interferentie dat een accespoint op zichzelf heeft. Oorzaak hiervan is vaak verkeerde antenne configuratie of slecht positioneren van antennes.

Daarnaast zijn er ook interferenties die zich niet binnen het wifiprotocol bevinden. Naast het Wifi protocol zijn er tal van andere protocollen die hetzelfde spectrum gebruiken om data te versturen. Veel voorkomende signalen zijn bijvoorbeeld bluetooth, alarm sensoren, maar ook een magnetron of zware elektrische apparatuur zend signaal uit op het Wifi kanaal. Om deze signalen en storingsbronnen in kaart te brengen maken wij gebruik van speciale software en meettechnieken.

Wifi netwerken

Maximaal bereik maar toch slechte verbinding?
We kennen het allemaal, de telefoon of laptop heeft maximaal bereik maar toch is de verbinding slecht. Vaak wordt er alleen gekeken naar de signaalsterkte om te bepalen of de wifi goed is. Voor goede performance is alleen een goed signaal niet genoeg. Binnen een wifi netwerk zijn er tal van mogelijke storingsbronnen denk aan ruis, verkeerd ingestelde kanalen, interferentie van accespoints binnen hetzelfde netwerk, interferentie van het accespoint zelf, verkeerde configuratie. Zo zijn er nog tal van andere storingsbronnen. Dus goed signaal en slechte wifi, laat een specialist naar het netwerk kijken. Met onze partners, jarenlange ervaring en gebruik van de juiste tools vinden wij altijd een oplossing.
2,4Ghz of 5Ghz?
Welke is het best? Eigenlijk bestaat er geen beste band. Beide banden hebben voor- en nadelen. De 2,4Ghz band heeft bijvoorbeeld een aanzienlijk groter bereik, maar heeft de 5Ghz band minder last van niet wifi storingsbronnen en kan hogere snelheden aan. De keuze hangt altijd af van de toepassing die wordt gebruikt en de omgeving waarbinnen het netwerk zich bevind.
Hoeveel accespoint zijn er nodig?
De hoeveelheid accespoints hangt sterk af van de omgeving, het gebruik van het netwerk en de afhankelijkheid van het netwerk. De beste inschatting kan worden gemaakt door een site survey uit te voeren, hiermee op locatie een netwerk gesimuleerd en gemeten wat het werkelijke signaal is van het accespoint binnen een bepaalde omgeving. Op basis van deze meetresultaten wordt bepaald hoeveel accespoint nodig zijn en waar deze het best kunnen worden opgehangen.
Is er alleen een indicatie nodig, dan kunnen wij op basis van een CAD tekening een indicatieve inschatting maken, hiervoor gebruiken we speciale software die de dempingswaardes en wifisignalen simuleren.

De diensten van VA-iT Solutions BV

Site survey meting
Healthcheck, netwerk analyse en optimalisatie
Interferentie en storingsmeting
Troubleshouting
Camerasystemen
  • Fluke Networks
  • Siemon
  • Comelit
  • 3M
  • HP
  • 1
  • 2

In het kort

VA-iT Solutions BV is een installatie bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het aanleggen van datanetwerken en elektra installaties in de logistieke sector.

In de bijna 20 jaar van het bestaan van  VA-iT is de focus gelegd op datanetwerken, elektra installaties, CCTV systemen en wireless netwerken.

 

VA-iT Solutions BV

Contact

Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam, Nederland

+31 (0)10 223 17 71

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.